Jogi segítségnyújtás tagjainknak a 06 1 428 80 14-es telefonszámon! Segélyekkel kapcsolatos információ a 06 1 428 80 97-es telefonszámon!


kiskerbiztonsag.hu

nagykerbiztonsag.hu

Sanyarú helyzetben a kereskedelemben dolgozók

Megjelent: 2012. szeptember 19.

Szombathely - Kongresszusra készül a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ). Ennek apropóján szb-titkári fórumot rendezett a KASZ Vas megyei szervezete.


Októberben tartja ötödik kongresszusát a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete. Erre készülnek a vasi szb-titkárok is, akik kedden fórumon vitatták meg egyebek mellett az ágazat aktuális problémáit. A Munka Törvénykönyv kereskedelmi dolgozókat érintő módosításainak tapasztalatairól dr. Sáling József, a KASZ elnöke számolt be a sajtó munkatársainak. Mint mondta, a szakmában a  legnagyobb gondot az alacsony bérek,  a túl sok munka, s a kiszolgáltatottság  okozza. 

 

A szakszervezeti vezető kijelentette: nem igaz a kormány azon állítása, hogy az egykulcsos adó bevezetésével senki nem járhat rosszabbul. A bérkompenzáció ugyanis sikertelen akciónak mondható, a cégek többsége nem kompenzált, a bérek reálértéke csökkent. Egyre többen vannak, akik mindössze nettó 60-62 ezer forintot keresnek. Ugyanakkor egy-egy munkahelyen egyre kevesebb a dolgozó, nőtt az alkalmazottak  leterheltsége. A Munka Törvénykönyv módosító javaslatai még tovább nehezítik a kereskedelmi alkalmazottak  amúgy sem rózsás helyzetét. Elvennék a pótlékokat, meghosszabbítanák a próbaidőt, s a szabadság kivétele is problémát okozna. Ősszel kampányt szervez a szakszervezet Ne írd alá! mottóval: Sáling József szerint szeretnék felhívni az emberek figyelmét a kollektív szerződésekre, a munkaszerződésekre. Minden tisztségviselőjüket felkészítik a válaszadásra.

Forrás: Vasnépe.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában |