Jogi segítségnyújtás tagjainknak a 06 1 428 80 14-es telefonszámon! Segélyekkel kapcsolatos információ a 06 1 428 80 97-es telefonszámon!


kiskerbiztonsag.hu

nagykerbiztonsag.hu

Az OBI-ban is lesz béremelés év közben

Megjelent: 2018. máj. 25.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) közleménye szerint 2018 februárjában azzal keresték meg az OBI vezetését, hogy a munkavállalók jelzései és a piaci környezet elemzése alapján aggályosnak tartják az áruházi munkavállalók részére fizetett munkabéreket. A KASZ képviselői adatokkal alátámasztva mutatták be a vezetőknek azt a  béremelési javaslatot, amelyet a munkavállalók is el tudnának fogadni, és amelynek bevezetésével az OBI előnyösebb helyzetbe kerülhetne a munkaerőpiacon is - írja a 24.hu.

Az egyeztetés során a KASZ képviselői

  • alapbérjavaslatot tettek minden egyes munkakörre vonatkozóan.
  • Meghatározták azt a minimális munkabért is, aminél elképzelésük szerint senkinek nem szabad kevesebbet keresnie az OBI munkavállalói közül.

Az OBI vezetői hamar elfogadták az évközi béremelés szükségességét, és március 26-án bemutattak egy olyan bérkorrekciós tervet, amellyel a KASZ vezetői, és az OBI áruházaiban dolgozó KASZ-tisztségviselők is egyet tudtak érteni.

Az új bértábla megadja azt a minimális alapbért, amelyet a szakszervezet el kívánt érni, és amellyel az OBI felzárkózik a korábban béremelést végrehajtó hazai multinacionális vállalatok bérszintjéhez.

Hogy pontosan mikor, és mennyivel emelték a béreket, az nem derült ki a közleményből. Csak az, hogy ahogy a februári egyeztetés során átadott béremelési javaslat, úgy az  OBI mostani bérkorrekciója is kiterjed minden hazai áruházukra és szinte valamennyi áruházi munkakörre.

A szakszervezet szerint az OBI vezetői az egyeztetés során végig pozitívan álltak a béremelés kérdéséhez, és döntésükkel bizonyították, hogy fontosak a vállalat számára a hazai munkavállalók.

Mérföldkövek

A szakszervezet a tárgyalások során érvelésként fel tudta használni azokat az emelkedett piaci béreket, amelyeket a korábban más cégeknél folytatott bértárgyalások során elért. Az első hat számjegyű, és már kettessel kezdődő hazai alapbér elérésekor a szakszervezet vezetői maguk közt mérföldkőnek nevezték az aláírás pillanatát.

Azóta nagyon sok kereskedelmi munkavállaló örül neki, hogy több ilyen mérföldkövet is sikerült elhelyezni a hazai kereskedelmi piacon. Az OBI  bérfelzárkózásával  tovább bővült ez a munkavállalói kör, a KASZ pedig azt ígéri, hogy megy tovább a megkezdett úton.  Mert úgy érezik, van még teendőjük ezen a téren.

Forrás: 24.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában |