Jogi segítségnyújtás tagjainknak a 06 1 428 80 14-es telefonszámon! Segélyekkel kapcsolatos információ a 06 1 428 80 97-es telefonszámon!


kiskerbiztonsag.hu

nagykerbiztonsag.hu

Feszül a bérhelyzet a Metro áruházakban!

Megjelent: 2018. június 19.

A munkavállalók szerint a vezetés időt húz, nagy részük munkahelyet váltana!
 
A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete még 2017. novemberében kezdett tárgyalásokat a Metro Kereskedelmi Kft. vezetőivel a munkavállalók bérével kapcsolatosan.  


Az egyeztetések során, miután a szakszervezet megalakította a sztrájkbizottságot és ki is tűzte a nyomásgyakorló akció időpontját, a vállalat vezetése elfogadta  a KASZ érveit, és  belátta, hogy szükség van a Metro bérezési rendszerének felülvizsgálatára. Ezt követően született egy megállapodás, amely a január elsejétől érvényes béreken kívül konkrét folyamatokat és határidőket tartalmazott egy új bértábla kialakítására vonatkozóan.
 
A felek abban is megállapodtak, hogy amennyiben a munkaerőpiaci folyamatok szükségessé teszik,  akár  év közben is felülvizsgálják a munkavállalói béreket.
 
A megállapodásban foglalt folyamatokat a felek március végéig elvégezték és kidolgozták a jövőbeni bérezés alapelveit. A KASZ örömét fejezte ki, hogy a közös munka eredményeként az idei évben a  Metro áruházaiban  is bevezetésre kerül egy olyan bértábla, amely egységessé teszi a vállalati bérpolitikát valamennyi hazai áruházra vonatkozóan. A cég azonban nem adott konkért információt azzal kapcsolatban, hogy erre mikor kerül sor.
 
Áprilisban  a szakszervezet újabb egyeztetést kezdeményezett, mert álláspontja szerint a Metro áruházak munkavállalói az elmúlt hónapok bérpiaci változásainak köszönhetően elveszítették korábban meglévő előnyüket a munkabérek tekintetében.  Az egyeztetések során a szakszervezet képviselői hivatkoztak a bérmegállapodás korábban már említett, és a Metro Kereskedelmi Kft. által is elfogadott pontjára, amely a munkaerőpiaci helyzet változására történő reagálást tartalmazta.
 
A szakszervezet anonimizált elemzést készített a kereskedelmi munkaerőpiac állapotáról,  konkrétan meghatározva a Metro helyezését a  szakszervezet által vezetett bérpiaci rangsorban. Ez a helyezés  láthatóan megdöbbentette a vállalat vezetőit, akik 30 nap gondolkodási időt kértek, majd  2018. június 12-én ismertették béremelési stratégiájukat a szakszervezet képviselőivel.
 
Az általuk ismertetett tervekben július 1., október 1., és január 1-jei dátumok szerepelnek a bérrendezés sarokpontjaiként. A vállalat kommunikációja szerint a harmadik lépcső időpontjára  minden munkavállaló érintett lesz a béremelésben.
 
A szakszervezet képviselői az egyeztetésen jelezték a munkáltató felé, hogy a munkavállalók jelzései alapján későnek tartják a bérek január 1-jével történő általános emelését. A Metro munkavállalók nagy része jelenleg nem érzi azt a büszkeséget, amely a korábbi években jellemezte őket. A szakszervezet képviselői a tárgyalások során készítettek egy reprezentatív felmérést a helyi munkavállalók körében, amelyből kiderült, hogy a megkérdezettek több mint 21%-a  el fogja hagyni a vállalatot, ha a bérhelyzet nem rendeződik, további 33% pedig biztosan elgondolkodik a váltáson.
 
Ezen tények ismeretében a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének Metro alapszervezete nem fogadta el a vállalat béremelésre vonatkozó terveit. A megállapodás értelmében a vállalat vezetésének a múlt héten kellett volna tájékoztatniuk a munkavállalókat a bevezetés három időpontjáról,  majd ezt követően július 1-jén az egyes időpontokban bekövetkező konkrét változásokról.
 
A szakszervezet tudomása szerint a múlt hétre ígért  kommunikáció nem történt meg. Ennek ellenére a KASZ meg kívánja adni a lehetőséget a vállalat képviselőinek, hogy július 1-jén ők tájékoztassák a dolgozóikat  a terveikről, majd ezt követően meghallgatva a munkavállalói véleményeket, dönt a további lépésekről.
 
A reprezentatív felmérésben szerepelt olyan kérdés is, amelyben az esetleges  nyomásgyakorlásban való részvételről kérdezték a munkavállalókat. A részvételi szándékot jelző munkavállalók aránya meghaladta a 82%-ot.  
 
A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete a szükséges jogi határidők betartásával az elkövetkező napokban fel fogja mondani a vállalattal 2017 decemberében kötött bérmegállapodást. Erre a lépésre azért van szükség, hogy ha  nyomásgyakorló eszköz alkalmazására kerülne sor, akkor maximális védelmet tudjon biztosítani a tagságának.  
 
Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában |