A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete megállapodott a METRO vezetésével

Megjelent: 2017. december 15.

A KASZ METRO Alapszervezet Sztrájkbizottsága megtette az első sikeres lépését egy hosszú, rögös úton, amely a METRO-s áruházi munkavállalók élet-, és munkakörülményeinek javítását célozza.


A hosszú tárgyalási folyamat lezárásaként egy partnerségen, és kompromisszumokon alapuló megállapodást kötött a METRO vezetésével, amely kedvező változást hoz majd az áruházi munkavállalóknak.

A legalacsonyabb keresetűek 20.000 forint, míg a többi, nem vezető munkavállaló, bérének függvényében akár 15.000 forint emelésben is részesülhet.

A vezető, valamint a kiemelt felelősségi körrel rendelkező munkavállalók helyzetének rendezése érdekében külön bérpótlékban és átlag 22.000 forintos béremelésben egyezett ki a cég a sztrájkbizottsággal.

A pótlékok rendszerében is változást hozott a tárgyalássorozat, több pótlékot megemeltek, de szép számmal akadt olyan is, amelyet újonnan vezetett be a cég.

Mégis a sztrájkkészültség egyik legnagyobb eredménye, hogy 2018. március 31-ég a munkáltató és a szakszervezet képviselő egy, minden áruházi munkavállalóra vonatkozó bértáblát dolgoznak ki, amely igazságos, és átlátható bérviszonyokat teremt, s amely elismeri az áruházi munkakörök közötti felelősség különbségét és a teljesítményt.

A KASZ a munkavállalók érdekében bízik abban, hogy a munkáltatóval kialakult partnerségi viszony a jövőben is fenntartható és erősíthető.

Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete
Budapest, 2017. december 15.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában |