Fiatalok Tagozata

 

Bemutatkozik a KASZ Fiatalok Tagozata

Működési rend


A KASZ Fiatalok Tagozata és a MASZSZ Ifi közös, 5 alkalmas képzéssorozata kezdődött el, amelynek első állomása 2017. február 20-án volt. Az oktatáson szép számmal jelentek meg fiataljaink, akik többek között a munkaviszony létesítéséről, vagy a munkaszerződés módosításáról hallhattak hasznos információkat. Az előadás interaktív, így bárki feltehette az őt foglalkoztató kérdéseket.

Az első előadás összefoglalója ide kattintva olvasható.

Az oktatások alkalmával, a munka törvénykönyvében foglaltakat szeretnénk átadni a tanulni vágyó fiataloknak (munkajogászok segítségével), végezetül pedig egy kommunikációs képzéssel zárjuk az eseményt, ahol megtanulhatják, hogyan legyenek meggyőzőek, hogyan kommunikáljanak sikeresen, hogyan szervezzenek szakszervezeti tagokat. (Az oktatás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részleteket a mellékelt meghívókban találtok.)
A képzéssorozat célközönsége minden 35 év alatti szakszervezeti fiatal.

Jelentkezés és további infó Kiss Nikolettánál:
06 1 428 80 92
kiss.nikoletta@kasz.t-online.hu


Kedvezményes üdülési lehetőség a Balatonnál!

Szobafoglalás:
Juhász Krisztina
(06-1) 428-8096
munkaugy@kasz.t-online.hu

További infó, valamint egyéb üdülési lehetőségek:
http://www.kasz.hu/index.php/szolgaltatasaink/udultetes


 

Speechless in Europe | Szótlanul Európában
Innovatív párbeszéd fiataloknak Európáról

A projekt célja bevonni az európai integrációról szóló párbeszédbe a fiatalokat, ösztönözni a társadalmi szerepvállalásukat, láthatóvá tenni véleményeiket, érdekeiket, elképzeléseiket és vágyaikat egy új kísérleti módszerrel: a projekt folyamán „szavak nélküli” kommunikációs formákon alapuló párbeszéd indul különböző európai országok fiataljai között.

A szervezők elsősorban fiatal szakszervezeti aktivisták bevonására gondoltak, akik beemelnék az európai témák közé a munka világának, a képzésnek és az érdekérvényesítésnek a kérdéseit.
Kiemelt téma a munka világa, ami sok kihívást tartogat a fiatalok számára, amelyekre fontos felkészülniük annak érdekében, hogy jól tudjanak alkalmazkodni a változó körülményekhez, csökkentetni tudják kiszolgáltatottságukat és tisztességes megélhetést biztosító bért kapjanak a munkájukért.

A „Speechless in Europe” budapesti videós workshopjára a NIT, a SZEFIT és a SZISZ is kapott meghívást. A KASZ részéről (a SZISZ képviseletében) Kiss Nikoletta és Szalontai Kata vettek részt.

A programról bővebben itt olvashattok.

 

A KASZ évről évre megrendezi tisztségviselői részére országos oktatását, melyen idén, kimagasló számban, kb. 150 kolléga vett részt, különböző cégektől, az ország egész területéről.

Az oktatás célja tisztségviselőink tájékoztatása és felkészítése, hogy minél hatékonyabban végezhessék szakszervezeti tevékenységüket.

Az oktatásra neves és szakmailag elismert előadókat hívunk, emellett próbálunk minden évben valami újdonsággal előállni, hogy változatossá tegyük a programot.

Bővebben

A KASZ futócsapata sikeresen teljesítette a hétvégi 32.Spar Budapest Maraton Futófesztivál-V4 futóhétvége különböző távjait.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete lehetőséget kapott arra, hogy a Közép-Dunántúli régióban a tagjaink, tisztségviselőink és minden olyan érdeklődőnek akinek munkájához munkajogi ismeretek szükségesek, ingyenes munkajogi képzésen vegyen részt.

Ez a képzés 2017. augusztus 29-én került megrendezésre Székesfehérváron. Az előadó Dr. Kártyás Gábor volt, aki az Opus Simplex (Tanácsadási és Képzési Szolgáltató Kft.) vezető tanácsadója, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Munkajogi Tanszékének adjunktusa. Az előadás témája a munkajogban folyamatosan napirenden tartott tárgykör:  „A munka- és pihenőidő szabályozása, díjazása" volt.

A program keretében az előadó a következő munkajogi szabályokról beszélt:

  • A munkaidő mértéke és beosztása, a rendkívüli munkavégzés
  • A vasárnapi munkavégzés
  • Pihenőidők: munkaközi szünet, napi-heti pihenőnap
  • Szabadság
  • A munka díjazása
  • A bérpótlékok törvényi szabályai, elszámolási szabályok.

A témákról Dr. Kártyás Gábor nagyon érdekesen és mindenki számára érthető formában beszélt, kérdéseinkre gyakorlati tanácsokat is kaptunk. Az előadáson szakszervezeti tisztségviselőkön túl, HR-s kollégák, munkaügyi -, értékesítési szakemberek  is részt vettek a vállalatunk képviseletében.

Bízunk benne, hogy a nagysikerű programot továbbiak is fogják követni, hiszen a munkajogi kérdések valamilyen formában minden munkavállalót érintenek. Számítunk rá, hogy a következő ilyen jellegű programra munkavállalóink és szakszervezeti tagjaink közül még többen részt tudnak venni.

A KASZ évről évre megrendezi tisztségviselői részére, országos oktatását, melyen idén is kb. 120 kolléga vett részt, különböző cégektől, az ország egész területéről. Az oktatás célja tisztségviselőink tájékoztatása és felkészítése, hogy minél hatékonyabban végezhessék szakszervezeti tevékenységüket. 

Bővebben

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában |